Om oss


Organisation
Fastighetsägare i Järva har sitt föreningskansli på Kämpingebacken 4 i Tensta.
På kansliet jobbar fem medarbetare:
- Karin Göransson, verksamhetschef
- Sanna Berg, verksamhetsutvecklare och projektledare
- Linnea Eklöf, trygghetsstrateg
- Jonathan Gustafsson Berg, säkerhetsstrateg
- Marcus Ehrenfried, kommunikatör (ej med på fotot)
Kontakta oss gärna om du har frågor om vår verksamhet eller vill veta mer om vad det innebär att vara medlem i föreningen.


Medlemmar
I stadsdelarna Akalla, Husby, Kista, Rinkeby, Tensta och Hjulsta finns idag totalt cirka 25 000 bostadslägenheter. Av dessa är närmare 18 000 anslutna till Fastighetsägare i Järva genom sin hyresvärd, bostadsrättsförening eller samfällighetsförening.
Föreningen har 25 medlemmar:
Kommunägda hyresrätter
Familjebostäder
Micasa
Stockholmshem
Svenska Bostäder
Privatägda hyresrätter
Byggvesta
Einar Mattsson
Hemsö
HSB Stockholm
Olov Lindgren
SKB
Sveafastigheter
Victoriahem
Fastighetsutvecklare
Areim/Skanska
Fastighetsbolag med lokaler
Fastpartner
SISAB
Samfällighetsföreningar
Akalladalens samfällighetsförening
Bostadsrättsföreningar
Brf Björnö
Brf Brandsö
Brf Enbacken
Brf Odense
Brf Pargas
Brf Rinkeby Park 1
Brf Rödby
Brf Sibeliusgången 26
Brf Stockholmshus nr 25
Styrelse
Fastighetsägare i Järvas styrelse består av representanter från föreningens medlemmar. Ofta är det en vd, områdeschef, Brf-ordförande eller motsvarande som representerar sin organisation i föreningens styrelse. Styrelsen sammanträder normalt 5–6 gånger per år och utöver styrelsemötena hålls föreningsstämma och konstituerande möte i mars varje år.


Historia
Fastighetsägare i Järva bildades 2007. Initiativet kom från Svenska Bostäder, som året innan hade fått i uppdrag av Stockholms stad att undersöka hur Järva-området kunde förbättras och utvecklas. Undersökningen presenterades i rapporten ”Järvas Framtid”, som bland annat visade att de boende inte kände sig trygga i sina stadsdelar och att fastigheterna var i stort behov av renovering och energieffektivisering.
Svenska Bostäder hade också uppmärksammat framgångarna med BID-inspirerad samverkan och ville testa modellen i Järva-området. Resultatet blev ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete mellan bostadsrättsföreningar, allmännyttiga, privata och kommersiella fastighetsägare, i nära samverkan med andra lokala nyckelaktörer som Järva stadsdelsförvaltning, Trafikkontoret och Polisen.