Flera aktiviteter mot våld i nära relation under hösten

Ett av de vanligaste polisanmälda våldsbrotten är våld mot kvinnor och barn. Ofta handlar det om våld som utövas i hemmet. Att förebygga våld i nära relationer är därför en naturlig del i vårt arbete för minskad brottslighet och ökad trygghet i Järva. Syftet är att fler av dem som utsätts för våld ska söka och få hjälp. Även den som utövar våld och vill uppnå en förändring kan få hjälp.

Vi och våra samarbetspartners arrangerar flera olika aktiviteter mot våld i nära relation:

  • Föreningen har tagit fram ett informationsmaterial som våra medlemmar kan sätta upp i sina fastighetsentréer, tvättstugor (en bra plats för att nå utsatta kvinnor) eller dela ut som visitkort. Tvättstugeaffischens information visas på flera olika språk. Det tryckta materialet finns att hämta hos oss på kansliet. Hör av dig till info@jarvafast.se så kommer vi överens om en tid då vi är på plats.
  • Vi arbetar kontinuerligt för att öka kunskapen om våld i nära relation hos våra medlemmar. Detta görs främst genom utbildningar och seminarier i samarbete med polis, relationsvåldsteamet i stadsdelsförvaltningen och Alla Kvinnors Hus. Den 17 september arrangerade vi, tillsammans med våra systerföreningar, en utbildning för de av våra medlemmars medarbetare som träffar flest hyresgäster i sin vardag, till exempel bovärdar, fastighetstekniker och förvaltare.
  • Stockholms stads socialförvaltning och stadens bostadsbolag har tagit fram ett stödmaterial och en informationsfilm om våld i nära relation. Materialet kommer att presenteras under en lanseringskonferens den 25 oktober, då alla våra medlemmar är välkomna. Mer info och anmälan hittar du i stadens inbjudan.
  • Vecka 47 hålls temaveckan ”Järva fritt från våld”, som arrangeras av Järva stadsdelsförvaltning i samarbete med lokala föreningar. Vår verksamhetsutvecklare Sanna Berg deltar i temaveckans arbetsgrupp.

Läs gärna mer om det här viktiga arbetet här på vår webbplats eller hör dig till någon av oss på kansliet om du har frågor.