Kick-off för uppdaterad samverkansöverenskommelse

I onsdags (4/9) hölls gemensam kick-off för den uppdaterade lokala samverkansöverenskommelsen (SÖK:en). I Kista förvaltningshus samlades ett 40-tal representanter för polisen, stadsdelsförvaltningen, flera av stadens andra förvaltningar, Fastighetsägare i Järva och några av Järvas större fastighetsägare.

– Samverkansöverenskommelsen möjliggör och formaliserar ett brett och viktigt samarbete för ökad trygghet. Det känns naturligt för oss, som har jobbat med trygghetsfrågor i Järva sedan 2007, att ta en aktiv roll i arbetet. Jag tror att den uppdaterade överenskommelsen har goda förutsättningar att skapa bestående resultat, säger Karin Göransson på Fastighetsägare i Järva.

Den uppdaterade överenskommelsen innehåller såväl utvecklade som nya delar, med fem prioriterade lokala samverkansområden och tillhörande arbetsgrupper:

  • Unga i riskzon för destruktivt beteende
  • Kriminella miljöer och livsstilar
  • Systemhotande brottslighet
  • Otrygga och brottsutsatta platser
  • Våld i nära relation

Fastighetsägare i Järva är representerade i samverkansöverenskommelsen genom att föreningens ordförande Åsa Steen sitter i styrgruppen, verksamhetschef Karin Göransson i beredningsgruppen samt att föreningens verksamhetsutvecklare Sanna Berg och trygghetsstrateg Linnea Eklöf deltar i samverkansgruppen.