Höstens trygghetsvandringar i Akalla och Husby genomförda

Säsongens första trygghetsvandring gick genom ett sensomrigt Akalla den 10 september. Deltog gjorde representanter för stadsdelsförvaltningen, Trafikkontoret, Sisab, Svenska Bostäder, Brf Pargas, Brf Trädgårdsstaden, polisen och Storstockholms brandförsvar. De vanligaste punkterna som noterades handlade om belysning, markbeläggning och trafikfunktioner som bommar och farthinder.

En vecka senare (17/9) var det Husbys tur att inventeras och under trygghetsvandringen deltog stadsdelsförvaltningen, Trafikkontoret, Victoriahem, Svenska Bostäder, Sisab, SKB och polisen. Här noterades främst växtlighet, gångvägar och trafikfrågor.

Båda tillfällena hade ett 15-tal deltagare och Linnea Eklöf, trygghetsstrateg på Fastighetsägare i Järva, konstaterar att det var två riktigt bra vandringar:

– Stadsdelarna visade sig från sina bästa sidor, med lugnet i Akalladalen och den härliga pulsen i Husby centrum. Mycket glädjande också att kunna konstatera att utemiljöerna generellt sett är väldigt väl omhändertagna. Det ska vi vara stolta över och se till att behålla över tid!

Protokollen med sina noteringar skickas till berörda fastighetsägare för åtgärdande. De följs sedan upp av Fastighetsägare i Järva efter sex månader, då också påminnelser skickas ut vid behov.

Nästa trygghetsvandring går genom Rinkeby 1 oktober och därefter Tensta 8 oktober. Läs mer om aktuella tider, platser och vandringsrutter på vår verksamhetssida.

– Stort tack till alla som har deltagit hittills och hoppas att vi fortsätter med samma goda uppslutning, humör och laganda. Trygghetsvandringarna är en viktig grundbult för att säkerställa att de gemensamma utemiljöerna är trygga och trivsamma, säger Linnea.